Spinsnaar overzicht

Er zijn verschillende snaren die het effect op de bal kunnen versterken. Bij een racket met een dicht snarenschema kun je voor de lengte het beste een dunne en of gekante snaar nemen en voor de breedte een goed geruwde snaar met veel twist. Voor de rackets met wat grotere mazen kun je de specifieke spinsnaren zowel in de lengte als de breedte gebruiken.
Hieronder een overzicht van de spinsnaren uit ons assortiment:

Set Polyfibre Black Venom Rough
polyfibre-black-venom-1,25-mm.-rough-12-m.


Rol Polyfibre Black Venom Rough
polyfibre-black-venom-1,25-mm.-rough-200-m.

Set Polyfibre Hexablade
polyfibre-hexablade-12-m.

Rol Polyfibre Hexablade
polyfibre-hexablade-200-m.


Set Polyfibre TCS Rapid
polyfibre-tcs-rapid-12-m.


Rol Polyfibre TCS Rapid
polyfibre-tcs-rapid-200-m.


Set Polyfibre TCS
polyfibre-poly-hightec-tcs-12-m.


Rol Polyfibre TCS
polyfibre-poly-hightec-tcs-200-m.


Rol Pro's Pro Blackout
blackout


Rol Pro's Pro Cyber Spin
cyberspin


Rol Pro's Pro Lethal Spin
lethal-spin


Rol Pro's Pro Hexmulti
hexmulti


Hieronder een review over de Pro's Pro Hexmulti.

Bespannen: Dit gaat erg gemakkelijk. Erg soepele snaar. De breedte snaren zijn iets lastiger te bespannen. Waarschijnlijk komt dit door de coating die op de snaar zit. De 6 hoekige vorm van de snaar is na het bespannen nauwelijks te zien.

Serveren: Het was even wennen. Maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ik het afgelopen jaar veel polyester snaren heb gehad in mijn rackets, en dan vaak in een hybride bespanning. Eenmaal mijn service gevonden te hebben, sla ik constant harde, maar vooral geplaatste ballen. Een eerste harde service, of een geplaatste tweede service, allemaal geen probleem met deze snaar. De coating op de snaar geeft een extra kick aan een tweede service. Dat kan uiteraard ook te maken hebben met de 6 hoekige vorm.

Retourneren van service: Dit gaat prima met deze snaar. Een harde service blokken, of opvangen met een slice backhand met volledige controle over de bal. Het aanpakken van de tweede service is heerlijk! Geen probleem met het wegleggen van een diepe bal tegen de baseline aan.

Baseline: Het was, net zoals met de service, even wennen op de baseline. Maar na 10 ballen had ik mijn draai gevonden. Veel controle en lekker veel spin (en dat voor een Wilson K Blade 18x20 racket). Gemakkelijk verwisselen van diepe naar minder diepe ballen. Het plaatsen van ballen vanaf de baseline is goed. De ballen komen precies waar ik wil. Dat in tegenstelling tot volledig polyester of hybride bespanningen.

Volleys: Er zit veel power in deze snaar. Dat is goed te merken met volleren. Ik vind het heerlijk om aan het net te staan met een dubbel. Ik ben 1,96 cm lang, probeer daar maar eens langs te komen. Aan het net staan met deze snaar in mijn racket, is nog veel leuker. Het diep wegleggen, of het maken van hoeken aan het net. Geen probleem. De bal is heerlijk te voelen, en de bal gaat altijd de richting op die ik wil.

Lobs (topspin): Dit gaat me tot nu toe niet heel erg goed af. Ik moet hier nog even aan wennen, maar ik weet zeker dat het gaat lukken.

Dropshots: In mijn competitieteam sta ik bekend om mijn dropshots. Met deze snaar is dat geen uitzondering. De snaar heeft lekker veel 'ball-bite' zodat een dropshot een lekkere slice mee krijgt.

Hardheid/zachtheid: Voorheen had ik na een uur tennissen last van mijn schouder. Dat komt echt door het gebruik van polyester snaren. Met de Hexmulti heb ik hier geen last van. Dat was erg wennen. Normaal gesproken heb ik na een uur tennissen zeker een dag of 3 last van mijn schouder. Ik weet het nu zeker, ik ga nooit meer met polyester tennissen. De snaar is dus heel comfortabel, en ik zou de snaar aan iedereen aanraden met een elleboog of schouderprobleem.

Bespanning behoud: Ik wist niet dat een multifilament zo goed zijn bespanning kon behouden. Ik kijk regelmatig op www.stringforum.net naar reviews over multifilament snaren. Daar lees ik vaak dat de bespanning snel terug loopt. Dat is bij deze snaar niet het geval. Ik heb de laatste 2 weken 5 keer op de baan gestaan, en iedere keer met behulp van een app (racquetTune https://itunes.apple.com/nl/app/racquettune-string-tension/id365729342?mt=8 ) de bespanning gemeten. Ik reken via http://www.stringforum.net/nl/tensionadvisor.php uit hoeveel kilo ik mijn racket moet bespannen. In het verleden bespande ik hybride op 20/20,5 kilo. De Hexmulti heb ik bespannen op 23/23,5 kilo.

Levensduur: Tot op heden geen vorm van slijtage. Ik ben erg benieuwd hoe het op gravel zal zijn. Mijn vereniging heeft alleen maar gravel banen.
Verschuiven: De snaar verschuift iets. Maar het is absoluut niet storend. Ik kan me mateloos ergeren aan het verschuiven van snaren, maar dat doe ik niet bij de Hexmulti. Het zal te maken hebben met de coating en de 6 hoekige vorm van de snaar.

Conclusie:
De snaar:
- bespant gemakkelijk
- is zeer armvriendelijk / comfortabel
- lekker veel spin / grip op de bal (ook met vochtig weer)
- heeft veel controle, zowel vanaf de baseline als het net en de service
- heeft veel power, maar verliest geen controle
- verschuift nauwelijks op 23/23,5 kilo. Bij hoger aantal kilo's zal dit nog minder zijn
- behoud zijn spanning goed


Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

Mocht u nog iets willen weten over de snaar, dan hoor ik het graag.

Ik heb zojuist een rol Hexmulti besteld. Ik kan niet wachten tot het nieuwe tennis seizoen.Rol Pro's Pro Hexaforce
hexaforce


Hieronder een review over de Pro's Pro Hexaforce
.

Bespannen:

Gaat erg makkelijk. Het weven van de cross snaren is geen probleem alleen de laatste 4 a 5 cross snaren zijn lastiger. Doordat het een synthetic gut snaar is, is het afknopen geen probleem.

 

Serveren:

Na veel polyester snaren (5 hoekig en 6 hoekig) te hebben getest, kan ik zeggen dat deze snaar heel veel grip heeft op de bal tijdens het serveren. Een geplaatste harde eerste service of een geplaatste tweede service met veel kick is erg gemakkelijk met deze snaar. De grip op de bal heeft te maken met de 6 hoekige vorm van de snaar. In vergelijking met andere synthetic gut snaren, heeft deze snaar veel meer grip op de bal.

 

Retourneren van de service:

Door de grip op de bal is het retourneren van de service een genot. Een harde service blokken of een tweede service aanvallen is heerlijk met deze snaar. Ook een smerige dropshot of slice backhand op een tweede service is met deze snaar geen probleem.

 

Baseline:

Ik merkte dat ik veel zelfvertrouwen had op de baseline met deze snaar. Dit kwam mede door de grip op de bal, waardoor ik de bal heel precies kon sturen en er de nodige topspin aan mee kon geven.

 

Volleys:

Volleys zijn een van mijn favoriete slagen. Deze snaar maakte van volleren een feestje. Door de grip op de bal had ik volledige controle over de bal en kon deze met gemak wegleggen tegen de baseline of cross de baan uit spelen.

Lobs:

Een lob slaan met deze snaar kwam overeen met een polyester snaar. Veel controle en topspin waardoor de bal bij het stuiteren een extra versnelling kreeg.

 

Dropshots:

Een goede dropshot slaan was even wennen. Dit komt omdat ik veel met polyester snaren heb getennist en het trampoline effect van synthetic gut snaren niet echt onder controle had. Maar na een aantal keer proberen en leren aanvoelen was dit geen probleem. Door de grip op de bal krijgt de bal een lastige backspin waardoor het voor de tegenstander moeilijk wordt om de bal op tijd en goed terug te krijgen.

 

Hardheid/zachtheid:

De Hexamulti 1.30 is een hele comfortabele snaar die ik graag gebruik als ik last heb van mijn schouder of bij kouder weer. De snaar is minder gevoelig voor weerinvloeden (kou en regen) in vergelijking met een polyester snaar. Als ik buiten tennis met een tempratuur van onder de 10 graden, krijg ik met polyester snaren direct last van mijn schouder. Met de Hexamulti heb ik daar geen last van.

 

Bespanningbehoud:

In vergelijking met andere synthetic gut snaren behoud de Hexmulti zijn bespanning goed. Ik heb de snaar in drie verschillende rackets (Wilson K Blade Tour, Head Youtek IG Radical Pro, Dunlop Biomimetic M2.0) gehad en kon in alle rackets goed merken dat de bespanning vrij lang gelijk bleef. Zowel bij een 18x20 als bij een 16x19 snarenpatroon bleef het aantal kilo’s nagenoeg gelijk.

 

Levensduur:

Ik heb op gravel, Canadian Tan, smash court en hard court getennist en kon geen bijzondere vorm van slijtage ontdekken. De slijtage is vergelijkbaar met andere (duurdere) synthetic gut snaren.

 

Verschuiven:

De snaar verschuift de eerste 15 minuten (na het bespannen) tijdens het spelen iets. Na deze 15 minuten blijft de snaar goed op zijn plaats zitten.

 

Conclusie:

De snaar:

-          bespant makkelijk

-          is zeer comfortabel

-          heeft veel grip op de bal (controle)

-          heeft veel power

-          verschuift iets maar na 15 minuten zitten de snaren op zijn plek


Rol Pro's Pro Hexaspin
hexaspin


Rol Pro's Pro Hexaspin Twist
hexaspin-twist


Rol Pro's Pro Black Force
black-force


Rol Pro's Pro Operation Twist
operation-twist


Rol Pro's Devil Spin
devil-spin


Rol Pro's Pro Spinox
spinox


Hieronder ook nog een paar synthetische spinsnaren om in als breedtesnaar te gebruiken en iets meer demping in het racket te creëren.

Rol Polyfibre XPLODE
polyfibre-xplode


Rol Pro's Top Spin
topspin
Rol Pro's Pro Aramid Spin
aramid-spin


Rol Pro's Pro Kingut
kingut


Rol Pro's Pro Silver Twist
silver-twist

Winkelmandje

Geen producten

Inloggen

Log in op je account

Zoeken

Aanbiedingen

Aanbiedingen

Veilig betalen

Betalen met Omnikassa

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in!

Powertennis bij bol.com

HOGE KORTINGEN MOGELIJK!
BEN JE EEN GROOTVERBRUIKER, TRAINER OF WIL JE ONZE ARTIKELEN VERKOPEN?
VIP-ACCOUNT AANVRAAG KLIK DAN HIER


TWITTER EN FACEBOOK ACTIES MET EXTRA KORTING!
Blijf op de hoogte en... Powertennis op Facebook Twitter
Voor instructiefilmpjes zie hier! Regelmatig verschijnen er nieuwe, dus abonneer je hierop
Youtube

Contact opnemen

Per e-mail

Naar contactpagina

Telefonisch

Op werkdagen:
10.00 uur tot 12.00 uur
13.30 uur tot 17.30 uur
19.00 uur tot 20.00 uur

Op zaterdag:
10.00 uur tot 13.00 uur

Op zondag:
Gesloten


Mobiel: +31615217356


Whatsapp

Adresgegevens

Klik hieronder voor het adres voor:
Retourzendingen


Bezoek op afspraak!
(werkdagen 13 uur - 17 uur)
Powertennis Nederland
Skagerrak 18-4
9723 JR Groningen

Overige

Pro's Pro bespanmachine of besnaringsmachine kopen! Hier vind je deze bespanmachines.

Bespanservice Groningen

Racket bespannen voor tennis, badminton, squash, speedbadminton enz.
Bespanservice

Approach-Tennis.de

Pro's Pro Bespanmachines

Approach-Sports.nl

Pro's Pro Nederland

Speedbadminton Nederland

Polyfibre Nederland