Tennissnaren

Powertennis Polyfibre en Pro's Pro polyester, synthetic en synthetische tennissnaren.

Er zijn zeer veel verschillende soorten tennissnaren. Deze zijn ook nog eens weer verdeeld in diameters en kleuren. Polyester, synthetisch, multifilament, cybers, kevlar of aramid en natuurdarm.

Zeer stug en absoluut niet armvriendelijk maar wel duurzaam zijn 100% Kevlar of Aramid tennissnaren. Deze worden dan ook meestal gecombineerd met een soepele synthetische of multifilament tennissnaar in de breedte.

Polyester en cyber tennissnaren hebben veel controle en power. Deze tennissnaren zijn armvriendelijker dan de kevlar en aramid tennissnaren.
De meeste polyester tennissnaren bestaan uit een enkele polyesterfilamentdraad met een dunne coating. Deze constructie is ook bekend als monofilament tennissnaar.
Polyester tennissnaren zijn meestal nogal stijf en hebben de neiging om sneller de spanning te verliezen in vergelijking met nylon of multifilament tennissnaren.
Hoewel deze kenmerken niet gewenst zijn voor de meeste recreatieve spelers, is het toch zo dat dankzij de hoge veerkracht en het minimale verschuiven van de tennissnaren ook deze spelers een voorkeur kunnen hebben voor een polyester tennissnaar. Kenmerken van polyester tennissnaren zijn, hogere balsnelheid, meer spin en meer controle bij intensief spel. Hierdoor is de polyester tennissnaar erg populair op de Pro Tour. In het algemeen, worden polyester tennissnaren niet aanbevolen voor beginnende spelers of spelers met een blessuregevoelige arm vanwege de stijfheid.

Feiten over de polyester tennissnaren:

In de afgelopen 10 jaar zijn polyester tennissnaren zeer populair onder de ATP-spelers geworden. ATP en WATP spelers zijn tegenwoordig groter, sterker, sneller en gebruiken veel krachtigere slagen en rackets dan spelers uit het verleden. Daardoor hebben polyester tennissnaren hun voorkeur, omdat deze tennissnaren extra duurzaam zijn, niet verschuiven en meer spin genereren omdat er ook met een dunnere snaar gespeeld kan worden. Polyester tennissnaren worden vaak gebruikt in hybrides, een combinatie van polyester tennissnaar in de lengte met met zachtere synthetische tennissnaar of natuurlijke darm in de breedte. Dit biedt meer duurzaamheid voor de polyester lengtesnaar, en geeft meer demping aan de stijve polyester lengtesnaar. Ook is het makkelijker bespannen dan 100% polyester.

Synthetische en multifilament tennissnaren zijn samen met de natuurdarm de armvriendelijkste. Zeer geschikt voor vlakke slagen. De spinspeler en de hardhitter zullen deze tennissnaren dan ook alleen in de breedte gebruiken. De tennisschaker geeft vaak de voorkeur aan alleen deze soepele tennissnaren.

Een uitlichting van ons tennissnaren assortiment waar wij voor 100 % achter staan.

Polyfibre tennisnaren zijn voor Polyesterbegrippen zeer armvriendelijk
Wat maakt Polyfibre de co-polyester tennissnaren beter dan die van de concurrentie?

Gestandaardiseerde Moleculaire Distribution (SMD) Technologie

Polyfibre ingenieurs hebben de nieuw ontwikkelde SMD(Gestandaardiseerde Moleculaire Distribution)-technologie toegepast om de meest geavanceerde co-polyester tennissnaar productlijn te creëren. Voor het extrusieproces, wordt het materiaal gesmolten en gemengd onder kritische controle van dit thermisch proces. Vervolgens wordt het co-polyester materiaal geëxtrudeerd onder een hoge temperatuur in een speciaal verlichte tunnel. Tijdens deze speciale processen, activeren warmte en de krachtige lichtbundels het materiaal van de tennissnaar. Dat verandert en standaardiseert de moleculaire structuur in de tennissnaar. Elk molecuul wordt zo hervormd en wordt zo gebonden in een selectief cross-linked moleculaire structuur. De moleculen zijn hierdoor goed gearrangeerd en verdeeld over het gehele constructie van de tennissnaar. Hierdoor presteren Polyfibre tennissnaren beter dan die van de concurrentie in elasticiteit, ongelooflijke power en duurzaamheid.

Polyfibre polyester tennissnaren.

Polyfibre biedt een reeks van de meest technologisch geavanceerde polyester tennissnaren. Ze zijn beschikbaar in verschillende profielen met de beste functies en kenmerken. Polyfibre polyester tennissnaren zijn gefabriceerd volgens de hoogste normen die een constante kwaliteit en prestaties blijven waarborgen op de lange termijn.

Feiten:
 • Extreem hoge elasticiteit.
 • 50% minder inslijten van de snaren.
 • 10% hogere balversnelling.
 • 14% hogere levensduur.
 • Ongevoelig voor klimaatverschillen.
 • Geen technisch meetbare nadelen.
Voordelen:
 • Meer controle.
 • Lange levensduur.
 • Explosieve power.
 • Nagenoeg geen spanningsverlies.
 • Constante DT-Waarde.

Polyfibre Poly Hightec
polyfibre-hightec

Hieronder een review van Dominique Hornes
Bespannen:
Gaat erg gemakkelijk in vergelijking met andere polyester snaren. De snaar is elastisch waardoor de snaar ver uitrekt. Doordat de snaar elastisch is, is het afknopen vrij eenvoudig.

Serveren:
Tijdens het serveren merk je meteen dat het een hele comfortabele polyester snaar is. De elasticiteit van de snaar zorgt voor het comfort maar ook voor controle. De bal lijkt door extra lang op de snaren te blijven plakken. Harde eerste service of een tweede service met de nodige kick erin is geen probleem met deze snaar.

Retourneren van de service:
Net als bij de service, lijkt de bal langer op de snaren te blijven plakken waardoor de controle bij het retourneren heel erg goed is. Een harde eerste service retourneren met een slice backhand of het slaan van een aanvallende bal op een mindere tweede service is geen probleem met deze snaar.

Baseline:
Door de dikte (1.20) van de snaar is het op de baseline heerlijk topspin ballen en slice backhands slaan. Ook hier voelde de bal langer op de snaren aanwezig te zijn waardoor het afwisselen door middel van een dropshot perfect ging.

Volleys:
Tijdens het volleren merkte ik dat er veel power in de snaar zit. Gelukkig gaat de controle niet verloren tijdens het volleren. Dit heeft weer te maken met het blijven plakken van de bal op de snaren.

Lobs:
Door de elasticiteit en de grip op de bal zijn lobs heerlijk om te slaan. De lobs krijgen van deze snaar een goede dosis topspin mee, waardoor de bal een extra versnelling krijgt bij het stuiteren na een lob.

Hardheid/zachtheid:
In vergelijking met andere polyester snaren heb ik snel last van mijn schouder, maar bij de Polyfibre HighTec was dit geen probleem. Door het comfort, verkregen door de elasticiteit, lijkt het alsof je met een synthetic gut of een multifilament staat te spelen, maar dan met de positieve kanten van een polyester snaar. Voor een polyester snaar is het een hele comfortabele en qua comfort vergelijkbaar met de Pros Pro Vendetta, maar qua speeleigenschappen naar mijn mening beter qua controle.

Bespanning behoud:
Ik had verwacht dat door de elasticiteit de bespanning snel zou terug lopen in het aantal kilos. Dit was dus niet het geval. Ik heb nu 5 a 6 uur met de snaar getennist en merk dat het comfort, controle of de power niet  afnemen.


 
Levensduur:
Ik heb de snaar tot nu toe alleen maar in de hal (hardcourt) getest. Hierdoor is er nog geen vorm van slijtage te zien.

Verschuiven:
In vergelijking met andere polyester snaren verschuift deze snaar nauwelijks. Uiteraard is de kans op verschuiven minder als het aantal kilos van de bespanning omhoog gaat. Aangezien er op de verpakking staat dat de snaar 2 tot 4 lbs (0,9 tot 1,8 kilo) harder bespannen moet worden (ik neem aan door de elasticiteit) is deze snaar harder bespannen dan andere polyester snaren in mijn rackets.

Conclusie:
De snaar
-    bespant makkelijk en afknopen is zeer eenvoudig
-    is zeer comfortabel
-    is elastisch
-    heeft veel grip op de bal (controle)
-    heeft veel power maar gaat niet ten kosten van de controle
-    verschuift nauwelijks

 

 

Polyfibre Hightec Premium
polyfibre-premium

Polyfibre Cobra
polyfibre-cobra

Polyfibre TCS
polyfibre-tcs

Polyfibre Black Venom
polyfibre-black-venom

Polyfibre TCS Rapid
polyfibre-tcs-rapid

Polyfibre Neon Red
polyfibre-neonred

Polyfibre Hexablade
polyfibre-hexablade

Pro's Pro heeft een zeer uitgebreid assortiment tennissnaren die zeer voordelig zijn.

Enkele voorbeelden zie je hieronder. Soepel, armvriendelijk en ook geschikt om als breedte snaar te gebruiken.

Pro's Pro Hexmulti

hexmulti

Colorline

colorline

Polyester Cyber

Sterk en stug, schuift haast niet.

Cyber power

cyberpower

Cyber spin

cyberspin

Winkelmandje

Geen producten

Inloggen

Log in op je account

Zoeken

Aanbiedingen

Aanbiedingen

Veilig betalen

Betalen met Omnikassa

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in!

Powertennis bij bol.com

HOGE KORTINGEN MOGELIJK!
BEN JE EEN GROOTVERBRUIKER, TRAINER OF WIL JE ONZE ARTIKELEN VERKOPEN?
VIP-ACCOUNT AANVRAAG KLIK DAN HIER


TWITTER EN FACEBOOK ACTIES MET EXTRA KORTING!
Blijf op de hoogte en... Powertennis op Facebook Twitter
Voor instructiefilmpjes zie hier! Regelmatig verschijnen er nieuwe, dus abonneer je hierop
Youtube

Contact opnemen

Per e-mail

Naar contactpagina

Telefonisch

Op werkdagen:
10.00 uur tot 12.00 uur
13.30 uur tot 17.30 uur
19.00 uur tot 20.00 uur

Op zaterdag:
10.00 uur tot 13.00 uur

Op zondag:
Gesloten


Mobiel: +31615217356


Whatsapp

Adresgegevens

Klik hieronder voor het adres voor:
Retourzendingen


Bezoek op afspraak!
(werkdagen 13 uur - 17 uur)
Powertennis Nederland
Skagerrak 18-4
9723 JR Groningen

Overige

Pro's Pro bespanmachine of besnaringsmachine kopen! Hier vind je deze bespanmachines.

Bespanservice Groningen

Racket bespannen voor tennis, badminton, squash, speedbadminton enz.
Bespanservice

Approach-Tennis.de

Pro's Pro Bespanmachines

Approach-Sports.nl

Pro's Pro Nederland

Speedbadminton Nederland

Polyfibre Nederland